kyckling med bbq-sås och pita bröd

Huvudingrediens:
Fågel
Antal portioner 2:
Tillagningstid: 20-40 min
Ingredienser:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C. Skölj salladen väl och låt den rinna av på en handduk. Riv den i mindre bitar. Grovhacka rödlöken samt vitlöken.
2. Häll Milda Culinesse i en kastrull och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. Den idealiska stektemperaturen är uppnådd när bubblorna försvunnit. Lägg i löken och mjukfräs den ett par minuter utan att den tar färg.
3. Tillsätt krossade tomater, majs, buljongtärning, svartpeppar och Coca - Cola. Låt såsen koka i 20 minuter. När såsen är klar ska den ha äppelmoskonsistens. Smaka av med salt.
4. Stek kycklingfiléerna gyllenbruna i matfett, ca 1 minut på varje sida. Lägg sedan över dem på en ugnsplåt - salta och peppra. Sätt in kycklingen i mitten av ugnen och stek klart i 12 - 15 minuter.
5. Ta ut filéerna och låt dem svalna något. Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag. Skär kycklingfiléerna i bitar. Servera kycklingen med sallad, bbq sås och pitabröd.
(recept från milda.se)