Annorlinda Linda

*mitt liv, min vardag som ensamstående mamma*

Stackars mig!

Publicerad 2009-02-25 11:17:28 i Allmänt

Hejsan allihopan.
Sorry att jag inte suttit här men jag har haft fullt upp.

I måndags va Sara här hos mig en runda o drack kaffe o snacka skit! FÖr det e något vi e duktiga på, snacka skit! =) Haha!
 Men det e skönt att ha någon så där som man kan prata om allt med o bara snacka om ingenting! Inte så att jag inte har sånna vänner innan för det har jag absolut, men man kan aldrig få för många. =)
Man måste hinna med alla sina vänner oxå.
Jag fösöker så gott jag kan. Det e inte lätt att hitta tid till alla. När man e ensamstående mamma till ett barn som e 6 år så går all extra tid dit. Skola, läxor, mat, hennes kompisar osv....

I tisdags jobbade jag. Å sen på kvällen så började jag plötsligt må illa som fan. Usch, fy fan..... Satt o hånglade med toalettstolen i några timmar. Sen slumrade jag hela natten. För typ var 10 min så va det dax att spinga för den ena eller andra anledningen. =( Synd om mig.
Nu e det ok. Mår lite illa fortfarande, vågar inte äta. Har fått i mig ett glas vatten o en kopp the. Men något annt vågar jag mig inte på.
Så när jag bloggat färdigt så ska jag lägga mig i min säng o sova några timmar tänkte jag. Har ju inte blivit så många timmar i natt.

Den 10 april ska jag o kolla MISS LI. Jag Diana, Fes, Jenny, Jennie o någon mer tror jag bestämt! Det e Diana som har (som vanligt) styrt upp alltihopa. Hon har stenkoll på konserter o sånt o sen bjuder hon med oss andra.
Ska bli riktigt kul.  Har ju sagt det länge att jag vill se henne! Jippiii!

Sen har jag bestämt min Semester oxå. Tog bara 3 veckor nu i sommar. V31-33. Får se om jag tar något mer innan eller efter. Vill ju gärna vara hemma lite med Minna när hon har sina lov.  Som Påsklov, Jullov o så.... Mysigt.
I sommar så får hon vara lite hos min farmor o farfar i Åhus sommarstugan några dagar (säger jag utan att ens ha frågat dem=)) lite hos min mamma Mormor i Tomelilla o så lite hos sin pappa i Hanaskog. Så blir det nog att hon får några veckor extra sommarlov. Måste ju vara bättre så än att vara på fritids hela sommaren.
Så det e ett evigt pysslande alltid!
=(
Men men.
Nu e jag "ledig" till fredag. Eller jag sjuk. Får ju inte jobba på 3 dagar efter magsjukan. Även om jag nog hade kunnat jobba på fredag så. Sånna e reglerna för vårdpersonal. För att inte föra smittan vidare så......
Nä minsann nu så ska jag vila mig lite innan Minna kommer hem från skolan.
Måste ta mig till Apoteket oxå igen o se om jag behöver handla hem lite mat. Lite Proviva kanske. E bra för magen.

Håll till godo...

Publicerad 2009-02-23 11:49:56 i Allmänt

Lite roliga bilder o lite "smarta" bilder









Kommer ni ihåg Fjant från Trolltyg i Tomteskogen!?

 Lika barn leka bäst! ;)



Nu e det fortsatt städning som gäller....... Ha en NICE dag

Välkommen måndag

Publicerad 2009-02-23 08:08:02 i Allmänt

Har precis skickat Minna till skolbussen. Första dagen i skolan efter sportlovet. Å för en gång skull har snön legat kvar hela lovet! Fantaskiskt!

Idag tänkte jag städa (gör jag alltid tycker jag!!) o sen kommer min Sara på besök. Vet inte hur dax men det spelar ingen roll. Måste till apoteket oxå en sväng idag och samtidigt ska jag ta mig upp till affären oxå  o posta lite brev. Några inbjudningskort. Måste köpa fler frimärken o skaffa adresser oxå  idag. Ska försöka knopa ihop en liten story om mig oxå som ska stå i "välkomspappret". Men det e inte lätt o göra det själv. Vem minns sina hyss när man va liten?
Inte jag iaf. =S
Får höra med pappa o farmor om de har några till mig... =) Mamma min åker ju till Tailand imorgon så hon har liksom inte tid att fixa storyn som det va bestämt från början. Så jag får väl försöka själv!


Så där ser inbjudningarna ut! =)

Nu kommer det lite bilder från dopet som va igår.
Nils Per Love Berggrens dop 22/2 2009 i Träne kyrka







Den sista bilden har jag tagit här hemma på Minnas hår som jag lockade med locktång. Tyvärr höll det inte så länge. Hennes hår e så där tunt o mjukt så det rasar direkt, men hon hade lite volym i det iaf.
Detta va bilderna från Loves dop.
Nä om man skulle ta o göra lite nytta kanske? Så man kan gå o vila en stund sedan i sin underbara säng!
Ha det bra så länge. Skriver säkert en runda till senare idag. =)
ha det!

Mys med Persbrant!

Publicerad 2009-02-22 21:09:25 i Allmänt

E det som gäller ikväll! =) Beck - Advokaterna, har säkert redan sett den men när Persbrant e med kan man ju se den om o om igen!

Dopet gick strålande idag. Vad ska man säga? Det va ett dop o tiden i kyrkan e dryg men har man Love o titta på löser sig allt! Lägger in bilder fråndopet imorron. Okar inte ikväll o dessutom har Beck börjat redan.....
Skriver i morron, gonatt

Melodifestival o godis

Publicerad 2009-02-21 21:49:29 i Allmänt

I dag lördag, va jag på stan o skulle köpa doppresent. De skulle tvunget ha guldklimp, men det va ju inte så lätt att hitta. Men på Björn Nilssons guldsmed fann jag äntligen vad jag sökte!
Min stan runda som ja trodde skulle ta en timme tog närmare 4!!
Ja ja, slutet gott o doppresent blev det!
Så imorron 10.30 bär det av till Träne kyrka för att bli gudmor till lillgossen. =)

Ikväll har vi kollat på Melodifestivalen o ätit oss illamående på godis o coca-cola. Lördagsmys med min älskade dotter! <3 Nu tänkte jag (Minna har gått o lagt sig, va jätte trött) slänga mig på soffan o göra ett nytt filmförsök!
Natti natti

..........

Publicerad 2009-02-20 13:27:55 i Allmänt




Nu e det dax att åka till jobbet. =(  Slutar 21.30
Du M.I .... Som man bäddar får man ligga. Skiten kommer i fatt en för eller senare! Men mina tankar går till dig ändå! Du har varit en bra vän i många år o även om vi inte umgås nu (ja just nu går kanske inte) så har du en plats i mitt <3.
Hej för nu

God morron!

Publicerad 2009-02-20 11:17:36 i Allmänt

Sitter o väntar på att kaffet ska rinna ner!
Ska bli gott med kaffe! =)
Annars e allt bra...
Någon film blev det inte då min brännare på datorn håller på att lägga av eller nått. Halva filmen kunde man se o resten bara hackade!
Sånt e sååå irriterande!
Nä nu får kaffet vara färdigt! Sen e det hopp i duschen o sen in till stan för att köpa doppresent! Sen jobba. Jobbar med Emma ikväll. Bra det!
Puzz o hej

Så ja (nöjd)

Publicerad 2009-02-19 18:34:19 i Allmänt

Snart e all tvätt tvättad o golven e damsugade o sängen e renbäddad o lite tavlor e upphängda. Ska bara moppa oxå men jag fick ont i huvudet för en stund sedan så jag har vilat o tagit huvudvärkspilla.
Minna tycker vi ska gå o åka pulka men jag tycker det e för sent nu. Kl e ju 18.30
Ska strax ner i tvättstugan igen o sen slänga mig i ett bad. Nice!
Ska fixa med mina inbjudningar oxå till min 30 års fest. Inbjudningskorten e nästan klara. Ska bara göra tillräckligt många o sedan skicka iväg dem.
Sen e det lite annat som ska fixas, snapsvisor o lite lekar!
Massa att fixa med!
Tror jag ska se på film ikväll. Patrik 1,5 & Maria Larssons eviga ögonblick. Det blir belöningen för allt fixande här hemma. =)

Jobbar kvällen imorron. 14-21.30 Men innan jobbet ska jag in till stan o shoppa doppresent till lilla Love. Alltid ute i sista sekunden. Som vanligt! Sen e det bara mys hela lördagen....  Kanske ta en pizza o godiskväll med Jimmy!? Det va länge sedan nu ju!

Nä minsannnu e det tvättstugan igen. =(
Skulle behövt upp till affären oxå en runda. Får se om jag orkar. Huvudet bultar som bara f-n!

hej hej

Publicerad 2009-02-19 14:41:30 i Allmänt

Kl är 14.15 och jag har fortfarande inte börjat med min städning o min ev tvättning! Hur lat får man bli!?
Tänkte skriva några rader här på bloggen sen måste jag sparka mig där bak så det blir gjort !
Jaha, vad har hänt?
Ingenting, somnade på soffan vid 21 tiden igår o vaknade vid 24, åt lite chips o gick o la mig i min säng. Där sov jag till 8.00 då min dotter tyckte att jag skulle gå upp. Det tyckte inte jag så vi blev lite osams i den frågan. Jag vann iaf disskutionen o jag fick ligga en stund till. Ca 10.00 då hon kom o traggade igen på sin lata mamma.... Hahaha!
Denna gången vann hon!

Förövrigt trivs jag väldigt bra med min tillvaro just nu.
Jag trivs med att vara singel!!
De som känner mig trillar nog baklänges när de läser den meningen då jag alltid har någon. E beroende av att ha någon. Jobbigt beroende då det inte finns så mycke hjälp att få mot det! Haha!
Men iaf så har jag hittat en balans i mitt liv.
Jag städar bort Alle sakta men säkert i från min lägenhet. Byter ut foton i ramar o plockar ner hans grejer i låder bla. Det e underbart!
Har köpt nytt duschdraperi o ny badrumsmatta på hm.com (de lanserar sina nya inrednings artiklar nu).
 
köpte nya kullfodral oxå

sen köpte jag lite till mig o lite till Minna
        
Underbart!!!

Till Sara!
Jag e absolute inte sur på dig. Har bara missat ditt sms! =(  Jag förstår, det e ingen fara! Synd jag missade dig idag! Lördag kanske?

Nä mi´nsann, nu e det spark där bak......!!!
Tjingeling!

Tristess o jobb

Publicerad 2009-02-18 18:23:23 i Allmänt



Säger jag till alla nya som hittat hit till min sida. =)
Hoppas ni ska gilla det ni läser.

Tja, jag har jobbat o Minna (som har sportlov) har varit hos min farmor o farfar i natt. Mys! Hon blir såå bortskämd där. <3
Här ser ni mina underbara farföräldrar!
Så så mycke kul har jag inte att berätta. Har mest haltat runder på min dåliga fot (sviter sedan helgen) på mitt jobb. Men som man bäddar får man ligga sägs det!
På tal om bädda så får jag nog bädda rent i sängen imorron, damsuga o moppa golven. Sen blir det bara mysa o slappa resten av min lediga dag.

På söndag e det dax för Loves dop! Det ska bli så kul!
 Fasters gullunge!
Nu ska jag äta lite. Sen blir det lite mys med Minna på soffan tror jag!
Tjingeling från familjen Berggren

2007

Lycky & Luke feb 09

skulle bara

Publicerad 2009-02-17 22:32:39 i Allmänt

säga godnatt.
Har jobbar ikväll o e helt slut.
Skriver imorron.
Natti natti

Handikappad!

Publicerad 2009-02-16 18:04:37 i Allmänt

I lördags va jag o Minna o Ketty o gick en lång runda i stackedala. Vi gick o gick o ett taga trodde jag vi hade gått vilse men tillslut kom vi fram till bilen igen! Med tanke på vilket uselt lokalsinne jag har så hade det inte varit så konstigt om jag hade traskat vise bland träd och snö....
   
Sen kom kvällen med buller o bång! Ja det kan man säga!
Spricka i foten o ett "brötet" eller kraftig stukning på min lillfinger.

Så kan det gå när man dansa ska prova på! =S
Lite bilder från festen!
(som förövrigt av lyckad!)

Du Emma?! Vem e det som står bakom oss?
(Båda vänder sig om) - Va? Där e ju ingen! (Båda i kör) Alla skrattar.......
DE VÄNDE SIG OM! HAHAHA!
(Detta va historian bakom denna bilden! =)

     
Emma                                             Jimmy                          Emma o Niclas                 Lasse o Jimmy        Andreas

 
Emma o Niclas                      Jag o Andreas

Efter förfesten hos Jimmy blev det Grand! Där sprang jag på min faster o min kusin, alltså mor o dotter. Fan vad jag tycker de e häftiga! E så avundsjuk! Så hoppas jag att jag o Minna har det i framtiden. Hon o jag på Grand! Bästa vänner (nästan iaf) ..... Får fråga Faster Marie va det hemliga receptet är på att uppfostra sin dotter så bra som hon har gjort! <3
Ja full blev jag iaf, o Emma oxå som inte kom längre än till stan. =)
Detaljerna behöver vi inte gå in på. Men något Grand för Emma blev det inte! =)

Idag har jag haltat runder på jobbet. =( Men med massa alvedon gick det vägen.
Jobbar kväll imorron. Skönt det!

Jag har Erica på besök här hemma några dagar. Erica e Minnas faster som e 15 år. Hon brukar va hos mig lite titt som tätt. Hon gillar att komma hem till sin extra mamma. =)
  

Massa pussar från mig!

Alla <3 dag

Publicerad 2009-02-14 10:27:39 i Allmänt


INGREDIENSER Antal portioner 1234567891011121314151617181920
 

Gelatinblad

2,0 

styck

Vispgrädde

3,0 

dl

Strösocker

3,0 

msk

Mascarpone

100,0 

gram

Mörk choklad (>70%)

100,0 

gram





Glögg (vit)

2,0 

dl

Strösocker

1,0 

msk

Balsamsirap (vit)

2,0 

krm

Sirap (ljus)

1,0 

msk

Kanel







Standardmjölk

1,0 

cl

Honung

0,5 

msk

Smör

30,0 

gram

Sesamfrö

0,5 

dl

Vallmofrö (blå)

1,0 

msk

Hallon (färska)

4,0 

styck

 
 
(Klicka på ingrediens för att läsa mer om varan på Menyse.com)
TILLAGNING
  1. Blötlägg gelatinet i lite kallt vatten.

  2. Koka upp grädde och socker. Tillsätt mascarpone och choklad. Låt smälta ihop.
    Tillsätt gelatinbladen (utan vatten).
    Rör ut ordenligt. Häll upp i glas och ställ in i kylskåp i minst 2 timmar (el. frys 1 tim).

  3. Glöggsirap: Koka samman glögg, socker, balsamsirap och sirap. Tillsätt kanel.

  4. Sätt ugnen på 180°C.
    Koka ihop mjölk, honung och smör, ca 5 minuter. Tillsätt vallmo och sesamfrö.

    Klicka ut massan i små klickar på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
    Grädda flarnen i ugn till gyllenbrun färg.
    Ta ut och låt stelna.

  5. Häll glöggsirap över pannacottan.
    Garnera med hallon och citronmeliss.

INGREDIENSER Antal portioner 1234567891011121314151617181920
 

Mörk choklad (>70%)

200,0 

gram

Vispgrädde

3,0 

dl

Ägg (gula)

3,0 

styck

Mörk rom

3,0 

msk

Strösocker

0,5 

dl

Vatten

0,5 

dl





Tillbehör:


Florsocker till garnering



Riven mörk choklad



Physalis



 
 
(Klicka på ingrediens för att läsa mer om varan på Menyse.com)
TILLAGNING
  1. Blanda socker och vatten i en tjockbottnad kastrull och låt koka i 3 minuter.

  2. Lägg i chokladen och låt den smälta.
    Ta av från plattan.

  3. Vispa under tiden grädde till fast skum och vänd försiktigt ner äggulor och rom.

  4. Blanda försiktigt chokladsmet och romgrädde. Fyll i portionsform.

  5. Låt moussen stå minst 4 timmar i kylskåp, tills den satt sig/stelnat. Skär choklad tunt med vass kniv till tunna spån.

  6. Stjälp ur moussen på tallrik.
    Sikta florsocker och strö över chokladspån.
    Garnera med några physalis.


Visst ser det gott ut! Vattnas i munnen, synd bara man inte har någon att bjuda det på.....

   Ha en trevlig alla <3 dag, själv ska jag fira den med mina underbara vänner! Puzz

God morron

Publicerad 2009-02-14 09:03:04 i Allmänt



Nu ska jag dricka en kopp kaffe sen kommer min vovve som jag ska passa i helgen. =)


Så nu har jag min lilla Ketty o jag har fått i mig kopp kaffe nr 1. Ska ta o diska o städa undan lite oxå idag. Sen ska jag o Minna o Ketty ut o gå. Tänkte köra till Stackedala o gå med henne vid midda.
Börjar få munsår under näsan av allt snytande! Spännande när man ska gå ut ikväll!
Grrr! Alltid ska det komma så olägligt!
Ska köra o lämna Minna vid 17-18 tiden till hennes morfar. Han har varit i Chile nu i en eviget, så han ville träffa sitt lilla barnbarn nu när han e hemkommen.Tror han har köpt något litet till henne oxå.
Kaffekopp nr 2......


Min pappa / Minnas Morfar Världens bästa pappa! =)


Min (Malins) vovve Ketty
Underbara hund!

Nu ska jag göra frukost åt min lilla familj, vovve o unge! =)

Fredags drinken

Publicerad 2009-02-13 16:57:30 i Allmänt

INGREDIENSER Antal glas 1234567891011121314151617181920
 

Vodka (okryddat)

4,0 

cl

Limejuice

2,0 

cl

Iskuber







Tillbehör:




Lime

2,0 

klyftor

Rocksglas



 
 
(Klicka på ingrediens för att läsa mer om varan på Menyse.com)
TILLAGNING
  1. Bygg över is i ett rocksglas. (Lägg isbitar i glaset och häll på vodka plus limejuice).

  2. Pressa en limeklyfta över och släpp ner klyftan i glaset och sätt en klyfta på kanten. Servera med en cocktalpinne.
ALTERNATIV
Gimlet
Vodka Tonic



Det e bara  att sätta igång!
Själv väntar jag tills imorron med att dricka. Får se om det blir denna eller....?


Idag e det då otursdagen nr 1. Fast (peppar, peppar.....) änså länge har jag haft en ok dag.
Ni då?
Har det hänt något? Något tråkigt? Något trist?
Här nere får ni veta varför vi e så "rädda" för fredagen den 13:e....Hehe!
Fredagen den 13:e
anses vara en riktig otursdag. Talet 13 anses i sig vara otursdrabbat, likaså fredagen. Både veckodagen och talet anses vara förknippad med gammal gudinnedyrkan och således av ondo. Misstron och oviljan mot både fredag och talet tretton är mycket gamla, men dessa sammankopplades inte förrän vid mitten av 1800-talet och dök först upp i USA. Om fredagen den 13:e sammanfaller med fullmåne anses det av många vara en optimal lyckodag, av andra en olycksdag.
Så det så! =)

Annars har jag haft en vanlig dag på på jobbet. Jobbade 7-15. Sen va det en snabb runda på systemet o sedan en snabb runda på Maxi för att handla godis, läsk o ostbågar till min dotter (o mig).
Vi ska ha myspys ikväll. Köpte en alla hjärtans dags present till Minna oxå. Liten "barbieflicka" med katter o kattkorg o sådan smått plock. Hon blev jätte glad.
Så nu ska jag fixa lite mat till oss o sedan e det dax för mys!

Tjingeling


Utmanad

Publicerad 2009-02-12 16:12:00 i Allmänt

Jag har blivit utmanad av Edona

Reglerna är enkla, gå in i "Mina bilder", klicka på 6:e mappen och därefter på den 6:e bilden. Skriva vad den föreställer och utmana 6 andra bloggare.


Bilden föreställer min dotter Minna i sommras. I sin Kitty ballerina/gympa dräkt vi köpte på H&M i Malmö.

Jag utmanar

Sara
Diana
Niklas
Malin
Jesse
Alicia

Puss o kram julgran

Mera snö

Publicerad 2009-02-12 09:03:30 i Allmänt

Det har kommit ännu mer snö inatt. Herregud vad det snöar! Fast jag älskar snö så det gör mig ingentig!
Jobba ikväll o innan dess e det lite snabbstädning som gäller här hemma så man slipper det i morron när jag o Minna ska ha alla <3 dagsmys.
Det e vad som står på schemat idag.
Har inte hänt så mycke annat merän att jag försov mig i morse så Minna kom 30 min för sent till skolan. Stackaren!

Ha det gött
Bye

GRATTIS SARA

Publicerad 2009-02-11 16:59:53 i Allmänt


        

TILL SARA PÅ HENNES 25 ÅRSDAG! HIPP HIPP HURRAAAAA SKRIKER VI I TOLLARP TILL DIG! (Hör du?)
Hoppas du får en super duper bra födelsedag med massa paketer o massa mys!!
BAMSEKRAMIZZAR från Linda & Minna

Snö snö snö

Publicerad 2009-02-11 13:33:38 i Allmänt

" Jag ser det snöar jag ser det snöar det va väll roligt hurra, nu e det vinter nu e det vinter som vi har längtat hurra "
Det har snöat precis hela dagen o det blir bara mer o mer snö!
Så idag när jag jobbat färdigt blir det fart hem och plocka fram pulkorna och sen till pulkabacken med Minna. Hinner kanske bygga en snögubbe oxå! =)
Återkommer med vinterbilder från mitt snöväder i Tollarp. =)



Just nu sitter jag på jobbet o har midda. 2½ timme kvar att jobba! Blääää..... Vill hem nu!
Imorron blir det ev lite kaffe med Malin på fm sedan e det jobba kväll som gäller. 14-21.30 och sedan 7-15 på fredag. På fredag e det Minna mys, med godis o popcorn och ev en film. Tänkte köra upp till Stackedala och gå en runda oxå med henne. Blir att man snackar en massa då. Hon berättar om skolan o kompisar o kärleken. Blir inte av att man snackar på samma sätt hemma, för då har man alltid en massa annat att göra. Om det inte e hon så e det jag som har fullt upp. =)

Nä minsann, nu får jag nog ta o hjälpa Gertrud med att leta upp hennes glasögon. Hon har lagt dem någonstans. Hahaha!
Nu ska vi ha sårvård....
Ha det gött så länge o kör försiktigt i snön!

PUZZ

Männen från mars o kvinnorna från venus

Publicerad 2009-02-10 21:12:17 i Allmänt

Så lika men ändå så olika. 
 
Lunch
 
När Stina, Anna, Maria och  Emilia går ut på lunch så kallar de varandra Stina, Anna, Maria och Emilia. När  Fredrik, Peter, Krister och Mathias går ut på lunch så kallar 
de varandra  Fetto, Godzilla, Clownen och Stubbhuvudet. 
 
Middag
 
När räkningen kommer så slänger  killarna varsin hundring på bordet trots att räkningen bara uppgår till 200  spänn sammanlagt. Ingen av dem har mindre och ingen vill 
erkänna att de vill  ha växel tillbaka. När tjejerna får sin räkning så åker miniräknaren fram,  blixtsnabbt! 
 
Pengar
   
En man kan betala tjugo spänn  för en sak som är värd tio spänn om han behöver den. En kvinna kan betala tio  spänn för en sak som är värd tjugo spänn trots att hon inte behöver den, utan  bara för att den är på rea. 
 
Badrummet
   
Mannen har sex saker i sitt  badrumsskåp: tandborste, tandkräm, raklödder, rakhyvel, en bit tvål och en  reklamhandduk. Medeltal på antal saker i kvinnors badrumsskåp är 337. Mannen kan  med största sannolikhet inte identifiera majoriteten av dem.   
 
Bråk
   
Kvinnan får alltid sista ordet.  Vad än mannen säger efter detta innebär att han startar ett nytt gräl.   
 
Framtiden
   
En kvinna bekymrar sig för sin  framtid tills hon hittar en man. En man bekymrar sig aldrig för framtiden - inte  förrän han hittar en fru. 
 
Framgång
   
En framgångsrik man är en sådan  som tjänar mer än hans fru spenderar. En framgångsrik kvinna är en kvinna som  hittar en sådan man. 
 
Äktenskap
   
En kvinna gifter sig med en man  i tron att han kan förändras även om det inte blir så. En man gifter sig med en  kvinna i tron att hon inte kommer att förändras även om 
hon gör det.   
 
Göra sig i  ordning
 
En kvinna gör sig i ordning när  hon ska till affären, vattna blommorna, gå ut med soporna, svara i telefonen,  läsa en bok och hämta posten. En man gör sig i ordning för bröllop och  begravningar.   

Naturlighet
 
Män vaknar lika snygga som när de lade sig. Kvinnor förfaller av någon  orsak under natten. 
 
Efterkommande 

Kvinnan vet allt om sina barn - när de ska till tandläkaren, deras  romanser, bästisar, favoritmat, hemliga rädslor, drömmar och önskemål. Mannen är  i stort sett medveten om att det bor små människor i hans hus. 
 
Och till sist... dagens tanke
 
Varje man bör glömma de misstag han gjort - det är ingen idé att två  människor går runt och minns samma saker.

Kaffebesök

Publicerad 2009-02-10 20:08:18 i Allmänt


av denna tokiga människa som jag gillar mer o mer för varje dag!
Tack för att du kom in i mitt liv! <3<3


Tunikan/klänningen jag köpte på BikBok igår!
Just love it! =)
Inte riktigt jag att köpa dem färgerna men man kan ju inte se lika dan ut alltid! Dax för förändring! =)

Å så lite egobilder från igår.....
  

Idag har jag jobbat hela dagen. Känner mig halvdassig o febrig fast tempen visar ingen feber. Märkligt! Min jävla förskylning blir bara värre.... Stackars mig!
Imorron blir det jobba (som vanligt) och sen hem o slappa på soffan. (Hoppas jag)
Känner jag mig själv har jag säkert hittat på något spm jag måste göra. Haha! Så e det.
Nu ska jag ta o slå Malin en pling. Hon hade ringt mig o sen ska jag lägga mig på soffan en stund!

BYE<3<3

På besök i Önnestad

Publicerad 2009-02-10 11:16:55 i Allmänt



Hos dessa grabbarna igår.
Va en runda på stan oxå o en runda o handlade för mitt presentkort på Bik Bok! Lägger upp bild senare. Sitter på jobbet just nu.
Puss

Blir så irriterad

Publicerad 2009-02-08 21:49:51 i Allmänt

Läste en väns blogg idag om hur hon ibland känner sig ensam. Att hon ser sina vänner som har varit ute på kort och hon har inte ens blivit tillfrågad att följa med bara för att hon har sambo eller har tackat nej 2 ggr på rad! Måste man känna sig tvingad att följa med bara för att ens vänner inte ska tröttna på en!!!!???
Herregud säger jag bara.
Vad e det för vänner! Kassta bort dem! Du e värd mycke bättre än så!
Bättre att ha få vänner som älskar en för den man är istället för att ha många vänner som gillar en när det passar dem!
Usch, vad sånt kan störa mig!
Till den där typen: E det så jobbigt att slänga iväg ett sms o fråga om hon vill hänga på? Det tar dig 2 min av din DYRBARA tid som du inte har råd att slösa på en vän tydligen som inte kan vara med på varenda fest!
SUCK!
SARA!! DET FINNS BÄTTRE VÄNNER! DU KLARAR DIG UTAN DESSA IDIOTER!!

Det va bara det jag var tvungen att skriva av mig om.... =)
NATTI NATTI




Äntligen hemma....

Publicerad 2009-02-08 17:35:16 i Allmänt

efter en tuff helg på jobbet med folk som inte jobbar och ambulansbesök. 
E lite nere just nu. Vet inte riktigt varför men så e det, bara till att rycka upp sig o gå vidare. Kan vara för att jag e trött efter helgen oxå. Hoppas på det. =)
Jag o Edona www.edoona.blogg.se har ialla fall haft det kul på jobbet idag.Tur det. Hahaha!
   
Så jobbar vi.... Hahaha!

Sen när jag kom hem hittade jag detta utanför min lägenhet!


VÅREN ÄR HÄR!!!! JIPPI!!!!
Något possitivt eller hur?!

Nu ska jag visa Niclas hur man gör för att lägga upp videoklipp från youtube.
Tingeling

Down period

Publicerad 2009-02-08 09:19:53 i Allmänt

Just nu ligger jag inte på topp, så om jag inte hör av mig eller så så e det därför och inte för att jag e sur eller att jag inte vill. Jag bara orkar inte just nu. Ibland blir jag sån här. Det går över snart. Har lätt för att komma ner i deprissioner, så länge de stannar på denna nivån e det ingen fara. =)
Nu e det dax för frukost på jobbet. Hör av mig när jag kommit hem.
Bye!

Sängen kallar!

Publicerad 2009-02-07 23:09:00 i Allmänt

           Fast jag e inte så farligt trött faktiskt som man skulle kunna vara efter ett 13 timmars långt arbetspass. Tror jag e övertrött. Ska bara dricka upp min kopp the o ta min medicin o sen e det dax att krypa ner i min underbara säng! Upp tdidigt i morron igen ju. Sen e jag LEDIG på måndag. YES!!!

Natti natti o sov gott.



På jobbet...

Publicerad 2009-02-07 15:34:32 i Allmänt



Sitter på jobbet och har inte riktigt lika roligt som denna hubden. Halva dagen gått, halva kvar! Exakt 5 timmar innan man ska köra hem till lilla Tollarp. Har haft en jävla dag på jobbet. Ringt ambulans o grejer. Men vi får hoppas att det ordnar till sig vad det nu va som utlöste det.
Sen ska man hit igen i morron bitti. Blääää!!
Men så e det. Jobba ska man tydligen. =(
Edlira sitter o traggar bakom mig. =) Vet inte om vad igentligen. Hon traggar o jag svarar på nått som jag inte vet vad igentligen. Hahaha!
Nä minsann, ska kolla efter om här e lite kaffe till mig.

Tjingeling



Jag o Emelie på jobbet i Vä för nårgra år sedan. Saknar dig Meme..... <3



Bio med lillan ikväll <3

Publicerad 2009-02-06 22:39:09 i Allmänt

Idag blev det bio med lillan. Vi såg BOLT! 



Har ni barn (eller om ni e vuxna med sinne för tecknat) så gå och se den. Den bjöd på spänning, skratt o lite aaaw känsla. Minna älskade den, ja jag me men.... Hehe... Jo jag älskar faktiskt tecknat om det e riktiga tecknade filmer från Disney eller Pixar eller nått sånt. =)
Efter bion körde jag till Hanaskog för att lämna Minna till sin pappa 4:e helgen i rad. =(   Trist men vad fan ska man göra, måste ju jobba!!

Idag blev jag tillfrågad att bli Gudmor åt lilla Love!! =)
Yes vad glad jag blev!
Mitt gulliga troll. Fasters älskling!

Dax att sova, många timmar att jobba i morron. 7-21.30 o som jag sagt innan så börjar jag bli sjuk. Å det har inte blivit bättre, bara sämre. Men det e bara att bita ihop lördag o söndag oxå.

Får se om jag orkar skriva nått i morron annars hörs vi på söndag!
Sov gott o sussa sött!


Linda

Som det kan gå?

Publicerad 2009-02-05 11:04:44 i Allmänt


Hahahahahahaha!!

Jobbar ikväll. Jobbar dagen imorron o sen hela jävla helgen. Börjar nog bli sjuk oxå! Suck! Ont i halsen o snorig. Hatar o vara sjuk!
Hörs när jag orkar.


Lite tillägg:
Äntligen hemkommen från jobbet. Vilken J---LA huvudvärk jag har. Kallas migrän. Har redan kräkt 2 ggr på grund av huvudet. Fy fan. Ska ta dunderpillan nu o lägga mig i sängen.
Skulle bara skriva att Emma va här igår o drack en MASSA kaffe. =) Satt o snackade om allt o inget typ.  Hon e för go hon. =) Tack för en trevlig kväll Emz!
Nu ska jag kurera mitt huvud, mitt snorande o min hals.
Några bra husmors tips mot förkylning?
Ska jobba 4 dagar till så just nu har jag fan inte tid med att bli sjuk.
Kramizzar från lilla mig
       

Trevliga kaffe gäster o skitsnack långt ut på natten =)....

Publicerad 2009-02-03 14:10:41 i Allmänt

Igår fick jag besök av Sara (www.knassara.blogg.se). Vi satt o drack kaffe o snacka skit ända till 24.00 tror jag kl va när hon körde. Det va jätte trevligt. Vilken underbar människa hon e. Pratade om allt mellan himel o jord. Glad jag e som har hittat en sådan underbar människa som hon e. Hon e genom god.
Sedan kom Andreas oxå o fick vara med o tragga lite skit. =) Andreas är min första sambo. Vi va ett par i 4 år och det va han som fick mig att flytta till Tollarp första gången. Ja det e ju 10 år sedan vi gjorde slut nu men..... Vi hade väldigt trevligt .

Idag står det städning på schemat. Damsuga, moppa golven, förhoppningsvis tvätta några maskiner oxå, damma, o plocka undan lite så där.
Vet inte vad jag ska ha till midda idag. Hade tänt ha fisk, men när jag kollade skolmatsedlen visade det sig att de hade haft lax i skolan idag. Så det sket sig. =)
Får väll hitta på något annat.

Imorron e det jobba igen. Jobbar 7-15 onsdag, torsdag 14-21.30, fredag 7-15, lördag 7-21.30, söndag 7-15, ledig måndag, jobbar tisdag 7-15, onsdag 7-16, torsdag 14-21.30, fredag 7-15 sen e jag LEDIG !!!!

Nä minsann om man skulle ta o sätta på lite musik o ta fram städgrejerna o dansa några varv med moppen?!  Så det blir gjort någon gång...! =)
Det e ju inte det roligaste jag vet nämligen så jag får skruva upp volymen på datorn o spela städningen rolig!

Tack för en trevlig kväll igår o de fina orden om mig på din blogg. Blev helt varm i hjärtat!


60 snabba o lilla Love

Publicerad 2009-02-02 18:15:20 i Allmänt

1. Hur gammal är du om fem år? 35
2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Frida, Love o Minna

3. Hur lång är du? 163cm
4. Vilken är den senaste filmen du sett? Pineapple express
5. Vem ringde du senast? Larsson

6. Vem ringde dig senast? Niclas
7. Hur löd det senaste sms:et du fick? Hallå, när kommer ni?
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Beror helt på till vem
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Skilda

10. När såg du senast din mamma? Typ 2 veckor sedan

11. Vilken ögonfärg har du? Blå
12. När vaknade du i dag? 6.30
13. Vilken är din favoritjulsång? Last christmas, Wham
14. Vilken är din favoritplats? ´Mitt hem
15. Vilken plats föredrar du minst? Sjukhuset
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Föhoppningsvis har jag fler barn o bor med min drömman i en fin villa.

17. Vad skrämde dig om natten som barn? Hade en tavla som såg ut som en clown. När man kollade på den följde ögonen en. Jätte läskig!
18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Lilla Love
19. Hur stor är din säng? 210 cm
20. Har du stationär eller bärbar dator? Stationär
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Med

22. Hur många kuddar har du i sängen? 6
23. Hur många landskap har du bott i?Bara 1 lanskap
24. Vilka städer har du bott i? Kristianstad (räknas Tollarp som en stad?)
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Strumporom jag ska iväg hemma barfotar. Känns som fötterna inte får luft annars.
26. Är du social? Ibland.... ;)
27. Vilken är din favoritglass? Kan ju inte äta så många sorter
28. Vilken är din favoritefterrätt? Pannacotta choklattårta
29. Tycker du om kinamat?  Jovars det e gott
30. Tycker du om kaffe?ÄLSKAR kaffe
31. Vad dricker du till frukost? Kaffe så klart

32. Sover du på någon särskild sida?Japp vänster sida är min!
 
33. Kan du spela poker? Ja, men inte så bra
34. Tycker du om att mysa/kela? Ja, med den jag tycker om
35. Är du en beroendemänniska? Mmm, tyvärr e jag ju det.

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nä, men jag känner folk som fyller år dagen innan mig o efter mig.
37. Vill du ha barn? Jag har redan ett barn, men jag skulle helt klart vija ha fler.

38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska och lite spanska förstår jag
39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja med mitt ex (Han fick ep kramp)
40. Föredrar du havet eller en bassäng? Vet inte, havet tror jag

41. Vad spenderar du helst pengar på?  Kläder, väskor och skor, till mig o Minna. Gärna på prylar till mitt hem oxå.

42. Äger du dyrbara smycken? Känslomässigt värdefulla

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? LOST
44. Kan du rulla med tungan? Kan inte alla det?
45. Vem är den roligaste människan du känner? Jimmy
46. Sover du med gosedjur? Med min dotter. =)
47. Vad har du för ringsignal? amy mcdolald - this is the life
48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Jodå, någonstans
49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? har röda lampor, filtar o sånt i vardagsrummet
50. Flirtar du mycket? Ibland
51. Kan du byta olja på bilen? Fylla på kan jag men inte byta
52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?  Nähä
53. Vilken var den senaste boken du läste? Predikanten

54. Läser du någon dagstidning? Nopp
55. Prenumererar du på någon veckotidning?nix
56. Dansar du i bilen? Absolut och sjunger som bara den
57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? RIX
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Oriflamebeställning
59. När var du i kyrkan senast? Så länge sedan så jag kommer inte ihåg. Xanders dop kanske.
60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? Morgan tror jag han hette....


Idag har jag varit hos mitt lilla troll Love. Han e ju så go det lilla livet. Ska ta o plocka undan lite nu. Får besök strax. Sara kommer o dricker lite kaffe med mig.





Minna o Love Berggren






Lilla Love sover i fasters famn







Kusinerna Berggren



Frida

Mys med Persbrant

Publicerad 2009-02-01 21:09:28 i Allmänt

Sitter här framför datorn med min hälsosamma kvällsfika som består av
   +   ....... Inväntar att min film ska börja på tv 4 nämligen
 Beck- Skarpt läge.
Persbrant är nämligen SVERIGES SEXIGASTE MAN! Har sett alla filmer han har gjort, tror inte jag har missat någon faktiskt. Har sett att det ska komma en ny Beck film på bio snart! Den e ju bara ett MÅSTE! Ska tvinga min pappa att kolla på den med mig. Han e nämligen oxå ett Beck-fan. Annars har jag inte hittat på så mycke. Har ju jobbat hela helgen så jag e förbannat trött faktiskt. Har gjort 26 timmar på 3 dagar. Pust!
Så det e bara att krypa ner i soffan med min goa filt, min coca cola o mina ostbågar o drägla över Persbrant!

Imorron ska jag åka o gosa med min lilla Love. Saknar det lilla livet! =)

Dagens tanke går till Emma! Stå på dig gumman. Du vinner detta.....

Kram: LINDA



Om

Min profilbild

En dag med mig

Jag är en 36 årig "tant" som bor med mina 2 barn Minna 13 år och Wilde som fyller 3 år. Har 1 hund, ,Faith 6 år ( Italiensk mastiff Cane Corso ) och vår katt Luke 13 år! Denna blogg handlar om min vardag som ensamstående mamma ...... :) Om hur man får i hop livet med en dotter som är i tonåren o en liten kille som tar mycke av mammas tid. Hoppas ni gillar min blogg! Lämna gärna ett ord när ni tittat inom så blir jag sååå glad!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela