Annorlinda Linda

*mitt liv, min vardag som ensamstående mamma*

Vårkänslor

Publicerad 2010-03-26 21:01:04 i Allmänt

Veckan som gått:
I måndags va jag ledig från jobbet. Städade o fixade lite. Cyklade upp till affären o ett ärende till banken. Sen hade jag lovad Diddi att hjälpa henne med en Oriflamevisning så det va bara att gå hela långa vägen ner till Önos för att ta bussen med byte ut till Näsy. Fy fasen säger jag bara. Tur man inte åker buss så ofta längre.
Visningen gick bra.
Alla verkade nöjda o Diddi skrev in en. :)

I tisdag jobbade jag kvällen. F`s mamma hjälpte mig med stjuss in till stan. TACK SNÄLLA U !!!
Sen kom UNDERBARA SARA och lämnade min bil som UNDERBARA HÅKAN hade lagat till mig! TUSEN TACK!! Vad skulle jag gjort utan er??
Jag e skyldig er en stoor tjänst!

Onsdag:
Jobbade 7-16
Hem, äta och sedan på Oriflame möte med min nya Regionschef. Detta kommer att bli super. Vilket härligt gäng vi är!!

Torsdag:
Jobbade 7-13, gick till Torget o handlade lite vårblommor. Penseèr, krokos, påskliljor. Planterade dem i kruka när jag kom hem o ställde  utan för ytterdörren. Så fint, o så härligt! Äntligen är våren här!!!
Skulle tvättat på kvällen, men va konstig i kroppen. Yr o svimfärdig så jag struntade i det.

Fredag alltså IDAG:
Varit Ledig o inte gjort ett dugg! Har varit konstig idag me. Yr o svimfärdig. Känns som jag e på en båt på ett stormande hav.... Jätte otäckt!
Duschade o sen somnade jag på soffan.
Hade ett märkligt samtal oxå idag. Kanske hade Mia på änglatimmarna rätt.... Humm??
Konstigt känns det iaf.
Sen kom min far o hämtade Minna. jag va inte kapabel att köra bil med mitt tillstånd. Hon ska vara där till imorgon och sedan lämnar han henne hos min farmor o farfar där hon ska vara till söndag kl 14.00
Jobbar nämligen helgen så...

Nästa helg fyller jag år!
Kan inte riktigt fatta det. Känns inte så.

Nu ska jag gå o sova tänkte jag. Kanske e det sömnbrist som gör att jag mår som jag gör??


Natti o ha en nice helg!

Humm?

Publicerad 2010-03-21 13:09:03 i Allmänt

Denna helgen över!
Va ju på Yllan igår o tittade på Eric Saade från Melodifestivalen. Minnas idol!

Måste köpa mig en bättre kamera med bättre zoom, för detta e det bästa min kamera kan åstakomma! Grrr!
Det va en stor besvikelse iaf.
Manboy låten sjöng han i slowmotion o imellanåt lät det falskt!
Yllan hanterade det hela dåligt eftersom de inte fattade att det skulle bli så mycke folk. Det va full kaos!
Folk över allt!!
Vid 16.00 tiden började det lätta med folket iaf så man kunde röra sig o kolla på grejerna o komma till hoppborg o dylikt.
Efter Yllan körde Sara mig hem. Jimmy körde mig dit!
Tack gode gud för att jag har så UNDERBARA vänner!!
Innan hemfärden körde vi inom MAX och åt onyttig mat! :)

Idag skulle jag på kalas va det tänkt. Men fick reda på att Love hade maginfluensa igårkväll/natt så där rök min sjuss till Kävlinge! :(
Hade sett framimot att åka dit faktiskt, då Alvar o Lisa m. familj betyder mycke för mig. Alvar e min morbror o Lisa hans fru, min moster.

Nä om man skulle ta tag i sitt liv idag o göra sig i ordning!

Kram på er!

En vän är den som känner dig som du är ,förstår var du har varit ,accepterar vad du har blivit , men ändå varsamt låter dig växa.

Nere på botten igen...

Publicerad 2010-03-19 20:46:45 i Allmänt

Hur länge fick livet vara någerlunda??
Idag kraschade nya bilen.
Försäkringskassan e sega med mina pengar, så kronofogden e mig i haserna nu.
Allt jag har byggt upp, allt jag kämpat för, slagits för..... Bara slås i spillror IGEN! Hur fan ska man orka bygga upp allt gång på gång på gång!
JAG GER UPP!
Jag orkar inte mer! Det får fan bära eller brist. Antingen faller jag eller så snubblar jag bara till....

FUCK LIFE!

Halva veckan gått...

Publicerad 2010-03-17 14:00:24 i Allmänt

.... och jag känner mig starkare än på länge!
Ok, att jag inte har det så fett eonomiskt just nu men va fan... Vem pallar bry sig? Jag tar dagen som den kommer, löser problemen efter hand o hoppas på att inte alla ska komma samtidigt...
Våren är på väg, vilket gör att allt känns lättare.

Jobbar halvtid denna veckan, för att komma igång. På måndag e jag tillbax som vanligt igen på mina 92%.
Mitt ORIFLAME går super just nu!
Har 3 aktuella GC-ämnen (GruppChefs ämnen). Å det rekryteras o säljs som aldrig förr! Det e super! Hoppas kunna gå ut som EGC (Exklusiv Gruppchef) denna perioden eller nästa. Distriktchef blir jag till sommaren är mitt mål. Underbart när det trillar in lite extra pengar på kontot!

Om 2 veckor fyller jag år....
31 år! Usch, vad tiden går! Man börjar bli gammal!

Ikväll ska jag bort till Veronica & Palle på kryddparty. Vad det nu kan vara??
De bor bara en liten bit härifrån.
Imorgon ska jag jobba kväll, 19-22.
Thessan ska passa Minna.
Nu ska jag diska o påbörja röjningen i min klädkammare. Av någon märklig anledning så hamnar all skit där inne... Hur kan det vara så...?? Sen e det dax för midda o sen partyt.
Ha en trevlig dag!

// Snövit

Barnuppfostran - att tänka på! :) & Kärleken till mina kisar <3

Publicerad 2010-03-12 20:55:30 i Allmänt

Till alla barn som överlevde 60- , 70- och 80 - talet... (Då va ju jag en av dem....)

Först så överlevde vi att födas av mammor som rökte och drack under graviditeten. De tog magnecyl och alla möjliga läkemedel samt åt tonfisk direkt ur burken men blev aldrig testade för diabetes.

Efter detta trauma blev vi lagda på mage för att sova i en spjälsäng målad i en rosa eller babyblå färg med hög blyhalt. Vi hade ingen barnsäkerhet på medicinburkar, dörrar eller fönster och när vi cyklade hade vi ingen hjälm!! För att inte tala om vilken risk vi tog när vi liftade.

Som spädbarn och barn åkte man bil (med rökande föräldrar) utan barnstol, bilkudde, säkerhetsbälte eller airbag. Vi drack vatten direkt ur trädgårdsslangen och INTE ur glas eller flaska. Vi delade läsk med flera kompisar och drack direkt ur flaskan och INGEN dog av detta.

Vi åt muffins, Mammas bullar, vitt bröd, riktigt smör och för mycket socker på cornflakes och i filen. Inte blev vi överviktiga för det!

För att:
VI VAR ALLTID UTE OCH LEKTE!!!

Vi kunde gå hemifrån på morgonen leka hela dan och kom hem när gatlyktorna var tända. Ingen kunde nå oss på hela dan OCH VI VAR OKEJ!!

I timmar kunde vi bygga lådbilar av skräp för att sedan åka ned för någon backe och då upptäcka att vi glömt bromsarna. =) Efter att vi åkt in i träd och buskar ett par gånger lärde vi oss att lösa problemet.

Vi hade inga Playstation, Nintendo, X-box, ingen video eller DVD, inga 150 kanaler på TV:n, inget surroundljud, CD-spelare, inga MOBILTELEFONER, DATORER inget Internet eller MSN Vi hade VÄNNER och dom fann vi UTOMHUS!!

Vi föll från träd och tak, skar oss, bröt armar och ben, slog ut tänder!!

Och inte blev någon stämd eller anmäld för det.

Vi åt maskar och kakor gjorda av sand eller jord o ch inte fortsatte maskarna att leva i magen!! Vi fick luftgevär vid 10 års ålder, vi hittade på spel och lekar med hjälp av en pinne och en tennisboll, och fast man sa att det kunde hända, så var det inte så många som fick sina ögon utpetade av pinnar.

Vi cyklade eller gick till kompisar, ringde eller knackade på och ibland steg vi bara in och pratade med dem. Fotbollslaget hade uttagningar och alla blev inte uttagna, dom som inte blev det, fick lära sig att handskas med besvikelsen OTROLIGT ELLER HUR!!??

Tanken på att våra föräldrar skulle stå på vår sida om vi bröt mot lagen fanns inte. Dom var faktiskt lagens högra arm!!

Denna generation har faktiskt fostrat dom största risktagarna, problemlösarna och investerarna någonsin.

Dom senaste 50 åren har varit en explosion av uppfinningar och nya ideèr. Vi hade frihet, misslyckanden, framgång och ansvar och vi lärde oss att ta allt detta!!

Om du är en av dem så:
GRATTIS!!
Lite 70-tals nostalgi här på slutet.
Men texten e väl värd att tänka på... Jag dog inte, så som jag brukar säga till Minna:
UT & LEK, KLÄTTRA I TRÄD, BYGG KOJOR, VA BARN!!
Spela data, o playstation kan du göra när det regnar!
Min tanke om barnuppfostran.. Tror att många barn sitter hemma o spelar förmycke. Därav fettma o andra sjukdomar  o brist på fantasi o kreavitet. 
FRISK LUFT, FANTASI, MOTION!! 

Ha en trevlig fredagkväll. Imorgon ska jag jobba några timmar så det e snart sängen för mig!
Natti!
 

PS. Min katt (Luke) är som vanligt igen. Han mår bra.
Verenären som jag ringde, sa att man kan få Epelipsianfall bara så pang bom, men det betyder inte att han får det igen. Han ansåg att så länge katten inte blir skadad av detta så behövde jag inte komma. Alltså om han inte repa sig.
Om EP-anfallen fortsätter så måste han bli medicinerad mot detta för att inte han ska få hjänskador. Nu är det så att jag INTE har mina katter försäkrade vilket jag ångrar som f.a.n nu!! Medicinering o alla kontroller och tester som medföljer på detta kommer kosta multom. Så... Det e bara att hålla tummarna om att det bara va en engångsföreteelse. DS
Men vi är sååååå lyckliga över att han mår bra igen!
Älskade lilla katt!
Trodde aldrig jag skulle kunna älska en katt så mycke. Ni som kände mig sen förr vet att jag inte va någon katt människa. Det va inte ens meningen att jag skulle behålla dessa två katter. :) Men så blev det.... Nu e dem mina små bebisar! <3

// Linda
LUCKYLUKE

Possitiv en ½dag sen tillbaks till verkligheten! Min verklighet!!

Publicerad 2010-03-11 14:58:10 i Allmänt

På lördag börjar jag jobba deltid, :).
Ska bli skönt faktiskt att komma igång och börja jobba igen!
Nu ska jag försöka hitta guldkorn i vardagen. Våren är på väg o jag ska passa på att promenera i Stackedala med Minna, Sara & Malin. (Vill dem inte ska jag tvinga dem, hihihi.....)
Mitt första guldkorn är på lördag!
Sara & jag ska kolla på Melodifestivalen o äta gott. Love kommer oxå o ska sova hos mig från lördag till söndag. Jippi!!

Nu precis hade min katt Luke ett krampanfall!!
VAD FAN E DET SOM HÄNDER!!??
Sitter här o bloggar o plötsligt börjar katten hoppa o hålla på borta i soffan. Tänkte att han fastnat med klon för han brukar få panik då.... Men sen ser jag att han krampar! Ögonen håller på att ploppa ut o han tuggar fragma. Jag kastar mig upp ur soffan springer ut i köket, säger åt Minna o hennes kompis att stanna där, stänger köksdörren o springer ut till Luke som då har trillat ner från soffan.
Håller i honom. Håller hans tassar o bakben så att han inte ska göra sig illa, klappar honom o försöker lugna honom. Efter ett tag typ 5-7 min (totalt) så lugnar han sig o bara ligger... Jag lyfter upp honom i famnen och det bara lyser skräck i hans ögon stackaren!
Han kan gå nu även om jag märker att han e dissorienterad och har lite beskymmer med svans o bakben. Han får vila en stund nu så ser vi om det blir bättre igen, annars får jag väll uppsöka vetrinär. 
Min stackars stackars bebis! <3<3

Minna är ju jätte leden o jag e glad att hon stannade i köket så att hon inte såg hur han krampade. Var väldigt otäckt!
Hoppas inget gick sönder i huvudet på honom nu bara....
Håll tummarna.

Detta fick jag för att jag råkade vara possitiv en ½ dag!!!
Säger bara - OH MY GOOD!! När fan ska eländet ta slut?! 
   Luke & Minna myser i sängen....

Doktorn imorgon

Publicerad 2010-03-10 21:45:26 i Allmänt

Imorgon ska jag till doktorn och få reda på om jag ska börja jobba igen eller inte.
Jag kan väll inte riktigt avgöra om jag orkar eller inte eftersom jag typ bara är.... Så länge jag gör det jag orkar o vill o kan ta det i min takt e ju allt bra.
Så vi får se.....
Ta dagen som den kommer!


Idag har jag tvättat typ hela dagen.... Tur jag har som kan ha tvättstugan hela dagen, så jag kan tvätta i min takt. Ja det är ju inte alltid man kan det men idag va det ingen annan som ville tvätta vilket jag tyckte va väldans bra. ;)
Minna har lekt med sin kompis o allt har lunkat på.
En ganska ok dag då jag inte grubblat för mycke. Det får man vara nöjd med.

Tack igen för alla fina komentarer. Ni glädjer mitt hjärta!


Natti L

Vad är lycka?

Publicerad 2010-03-09 16:35:02 i Allmänt

När va du lycklig sist?
Du vet så där sprudlande glad så det spritter i kroppen. När livet bara flyter på. När man har allt man kan tänka sig, hälsa, kärlek o stadig ekonomi. När allt bara är toppen liksom!
Jag har glömt bort hur man gör...
Hur det känns....
Hur man hittar guldkornen i vardagen liksom.
Jag har mycke att vara glad för, min underbara dotter tex. Ingen e så fin som hon. Mitt hem, bil, mina underbara vänner naturligtvis. Min farmor & farfar som alltid finns där för mig. Jag har ett jobb o en inkomst varje månad. Jag e omtckt både privat o på jobb.
Men....
Allt det där har ju nästan alla iaf. Det där e något man har... Hur lär man sig att uppskatta de!? Jag som aldrig har haft något lätt i livet, alltid haft motgångar borde ju för helvete kunna uppskatta detta!!! Jag har ju allt det som jag en gång satt och önskade mig.
Så var!!
VAR e min lycka??
Var e mina guldkorn som gör vardagen lite extra??
Just nu bara är jag. Varken glad eller ledsen. Varken lycklig eller förtvivlad. Jag bara är....
Har jag gett upp??

L


Kanske löser sig....?

Publicerad 2010-03-02 22:18:38 i Allmänt

Det är en bra dag idag.
Idag finns det hopp.
Kanske kan jag lösa allt?
Tack för alla fina kommentarer.... Tack för erat stöd! Det betyder!
Nu ska jag sova, fullt ös imorgon med min älsklings Love som hjälper mig att läka. Fika med den bästaste Sara som jag har saknat massor, o sedan på kvällen Oriflamekatalog möte....

Natti natti

Bil .....

Publicerad 2010-03-01 22:03:58 i Allmänt

I söndags bar det av till Malmö för att kolla på bil. Fick efter om o men låna 9000 av mamma till en bil. Blev en Golf -92. Mkt fin för att vara så gammal faktiskt.
Jag gillar inte Golfar o jag ville ha en bättre bil denna gången men, det va väl inte dax för det än. Jag låter otacksam nu, jag vet. Mamma lånade mig pengar o jag har en bil liksom.... Sluta gnäll! Ditt problem e löst. Men ni som inte vet. Jag kommer att få äta upp detta.... På ett eller annat vis.
Min tid kommer....
Hoppas jag.....

Jag har umgåtts lite med Diddi 2 dagar nu.Hon har mått lite dåligt o jag åkte dit igår o ibland hjälper det att någon bara kommer o bryter vardagen lite så mår man bättre. Vi lagade mat o snackade skit o Minna busade med Diddis pojkar Filip o Liam (3år, 2år). Hon fick Liam till att glömma sin tandvärk o Filip fick något kul o göra han oxå när Diddi va tvungen att ge lite extra tid till Liam då han va gnällig o mammig.
Trevlig dag/kväll..... :)
Idag va jag hos Diddi några timmar på fm o passade Liam pga att hon skulle till BVCmed Filip. :)Imorgon blir det fika hos farmor & farfar o sedan måste jag hämta mitt smink hos Malin så jag kan se anständig ut på lördag när jag ska hem till min älskade SARA!
På onsdag ska min lilla Love vara hos mig hela dagen! :D
På torsdag ska jag till tandläkaren o dra ut den andra visdomstanden. Ska bli skönt att bli av med den då den har vittrat sönder.
På fredag har jag inget planerat, så det blir väll veckostädningen och sen mys i soffan med Minna.

Veckans tanke o kärlek går till Malin! Allt ordnar sig!
Veckans styrka o kärlek går till Diddi!
Veckans tack o värme går till Sara!

     TACK SÖTA UNDERBARA SARA !!

Ni får ha det så bäst, medans jag ska lösa resterande av mina problem....Eller ja, försöker lösa mina problem!

// Miss Liiimiss you Snutte

Om

Min profilbild

En dag med mig

Jag är en 36 årig "tant" som bor med mina 2 barn Minna 13 år och Wilde som fyller 3 år. Har 1 hund, ,Faith 6 år ( Italiensk mastiff Cane Corso ) och vår katt Luke 13 år! Denna blogg handlar om min vardag som ensamstående mamma ...... :) Om hur man får i hop livet med en dotter som är i tonåren o en liten kille som tar mycke av mammas tid. Hoppas ni gillar min blogg! Lämna gärna ett ord när ni tittat inom så blir jag sååå glad!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela