Annorlinda Linda

*mitt liv, min vardag som ensamstående mamma*

soffan

Publicerad 2012-11-21 11:24:42 i

Ligger just nu på soffan o vilar lite. Har lite tvätt att vika idag som jag strax ska ta tag i.
Ligger oxå o funderar på hur fan jag ska reda ut Minnas kalas! Patrik får fixa det mesta o jag peka men..... :-( Jag vet hur mkt det e att göra o känner mig så taskig....
Får kompensera honom sen på något sätt. :-)
Ha en bra dag. Nu ska håg vika tvätt! ;-)

Överaskning

Publicerad 2012-11-20 19:25:14 i Allmänt

Precis när jag postat det förra inlägget igår så stod Sara utanför min dörr med massa god fika o massa roliga tidningar. Hon föryllde min dag!! <3

Idag va jag med Minna i skolan eftersom hon skulle till läkaren. Det skiljer 3 cm på ryggraden uppe o nere men det va inget jätte ovanligt o förhoppningsvis rättar det tills sig när hon växer. En extra kontroll innan sommarlovet blir det.
Stannade en liten stund i skolan, blev allt som allt två timmar, sen höll smärtan på att knäcka mig. Två timmar SITTANDE o jag håller på att dö. =/
Åkte hem o la mig på soffan o låg där..... Somnade en stund.
Fixade till resterna från igår o skickade Minna på brottningsträning.

Patrik tvättar och bakar.... Han har varit i skolan under dagen. Han har även burit ner lite till förådet o kissat Faith.
Han e duktig! <3 Blir ju nästan kär i honom..... ;)

Nu ska ja dricka kaffe o äta chokladkaka! =P
Hejsvejs!

Denna veckan....

Publicerad 2012-11-19 11:58:56 i Allmänt

Måndag idag o ny vecka!
Minna har sin ända namnsdag idag och det e Elisabeth. Hon heter ju Metha, Minna, Elisabeth, Fridland Berggren (Fridland enbart några dagar till, då vi har skickat iväg namnändringen till Skatteverket).
Hon ska få en liten paket när hon kommer hem. En smurf t-shirt. ;)
Annars ja....
Patrik e i skolan o sedan ska han hjälpa sin pappa med ett staket som ska sättas upp.
Det har gått bra på jobbet i Malmö. Det e ju ett extra jobb med timlön o de typ ringer honom när de behöver honom. Han har ju jobbat 1 dag och 1 natt än sålänge denna månaden o nästa e på måndag om en vecka. Det e helt ok extra pengar. Det behöver vi. Han behöver det. Han behöver jobb, känna sig som en människa som duger till. :)
Underbart när saker börjar lossa.....

Imorgon ska Minna till skolläkaren kl 9.00. Dehade hittat att hon hade sned rygg på häloundersökningen. =/
Inget ovanligt i den åldern sod det på lappen, men man blir ju ändå orolig. Så imorgon ska jag följa med henne dit.

På lördag ska Patrik spela Hässleholmscupen med sin nya klubb Östra Sönnarslöv. Blir första matchen för dem. Min bror e tränare o de har precis startat upp klubben igen efter ett fall.....
Ska bli kul.

Det e det som e inplanerat för oss denna veckan så någon som vill umgås med en gnällig kärring så hör av er. Kan dock inte göra något som innefattar mycke rörelser, med sitta på en stol o sladdra det kan jag! :)

Ha en bra dag. Själv ska jag fika lite nu o kolla på Revenge. Sedan ska jag ta fatt i det lilla jag kan göra i mitt hem.

Tjingeling!!

fullspäckat idag

Publicerad 2012-11-17 11:48:26 i

Strax snygga till mig för att genomföra dagens äventyr. Fira Patriks bror som fyllt 35 år o sedan bjuder mams på midda.
Så då e frågan..... Vad ska man ha på sig?!

fredagsmys

Publicerad 2012-11-16 22:05:27 i

Fredagsmys med chips, dippa, popcorn o x-factor.
Imorgon blir det kalas för Johan o sedan bjuder mamma på mat o sen ska Patrik jobba hela natten i Malmö med att riva det han byggde upp tidigare i veckan.
De har något med handbollen o göra iaf. Så jag o Minna får kolla Så mycket bättre själva o äta massa gott.
Mor o dotter tid!
Ha en fortsatt trevlig kväll. Själv ska jag ta alvedon för ikväll e min smärta olidlig. :-(
nu äntligen

Publicerad 2012-11-16 11:55:52 i

får Minna sin vilja igenom....


Yheeeea!!

Publicerad 2012-11-15 10:40:22 i Allmänt

Idag slipper jag ut från min husareest! Jag e inte smittbärare längre o det verkar som de andra två har klarat sig!
Hurra!!!

Patrik är hos ögondoktorn idag igen. De har skötit honom med någon typ av laser. Han blev tydligen helt groggy av den. Denna laser skulle skjuta i sönder något i ögat så vätskan kunde komma fram så det inte blev så högt tryck i ögat.
Detta va en engångsbehandling man gjorde eftersom det va så pass tidigt i sjukdommen. Så håll tummarna för att det funkar.
Annars får han påbörja sin behandling för grön strarr.
Vi får väl se vad det ger.
Tycker faktiskt synd om honom.
Jävla tur jag fick iväg honom till doktorn med ögat så de han upptäcka detta i någerlunda tid! Nu verkar det bara vara halva ögonnerven som e skadad. Iof tillräckligt men det kunde varit värre!
Får försöka se det lilla possitiva som går att se i detta elände!

Annars va det inte så mkt mer att skriva om denna dagen.
Minna ska på brottarträning ikväll.
Hon har blivit så duktig nu i skolan. Igår pluggade vi lite engelska glosor som hon har till fredag. Hon skrev ALLA rätt tillomed på de 4 bonus orden som man inte behöver kunna. (!!!) Sen ska hon ha prov på 2 st gånger tabeller imorgon o matte har Minna ett helvete med. De har 5 min på sig att skriva så mkt hon hinner. Hon gjorde alla (!!!) på 2,10 min o de va RÄTT dessutom!
Äntligen!!
Så stolt jag blev!
Ska ärligt säga att jag inte trodde hon skulle klara det.... Men hon slog mig på fingrarna där. =)
Med rätt lärare o rätt hjälp så e ALLT möjligt!!

Ha en bra dag!

I lördags

Publicerad 2012-11-13 15:22:18 i Allmänt

I lördags va vi i Vinslöv på brottartävlingar. Minna tävla förståss o jag hade ett helvete men det va det värt för att se henne vinna SILVER! Underbart!!
Världens bästa brottartjej!! <3<3

Förlåt

Publicerad 2012-11-13 15:10:00 i Allmänt

Förlåt att jag varitså dålig på att blogga sista tiden!
Har inte mått så himla bra varken psykiskt eller fysiskt. Å inte min andra hälft iheller. Det har varit för många motgångar helt enkelt!
I början på förra veckan sa P att han hade fått något i ögat. Jag o han kollade o söljde men ingen av oss hitta vad felet va så vi åkte till VC. De konstatera att det antagligen va en inflammation i hornhinnan.Så vi fick en akutremiss till ögonmottagningen.
Nu har de hittat att han har en stor tryckskillnad på ögonen. 14 på ena och 30 på andra (ca siffror) o nu misstänker de GRÖN STARR på det sk "friska" ögat. Det sjuka som vi sökte för va inflammation i hornhinnan antagligen orsakad av linserna.
Men seriöst. Vad e oddsen?
Det e mkt ovanligt att man får grön starr när ma e under 50 år.

Glaukom (grön starr)

Glaukom är en ögonsjukdom som tidigare kallades för grön starr. Sjukdomen kan komma plötsligt eller smygande. Uppstår den plötsligt måste du till ögonläkare omedelbart. Kontakta vården om du får värk i ögat, plötsligt försämrad syn eller börjar se regnbågsfärgade ringar runt ljuskällor.


Glaukom drabbar oftast äldre personer – diagnosen är sällsynt bland dem som är under 50 år. Vid långvariga besvär förtvinar synnerven, men ofta kan man ändå behålla en ganska god syn i många år. Vid glaukom är trycket i ögat oftast för högt och behandlingen syftar till att minska trycket. Hur högt tryck ögat klarar av är individuellt.

Ögontrycket regleras av kammarvätskan, en genomskinlig vätska som ger näring åt ögat och forslar bort avfallsprodukter. Det bildas hela tiden ny kammarvätska i ögat. Om ögat inte klarar av att hålla en balans mellan att bilda vätska och forsla bort den påverkas ögats tryck. Ett ökat ögontryck kan skada synnerven.

Glaukom kan vara kroniskt eller akut. Båda formerna är allvarliga ögonsjukdomar som kan leda till försämrad syn eller i värsta fall blindhet.

Kroniskt glaukom

Vid kroniskt glaukom förtvinar synnerven långsamt. Trycket i ögat är i de flesta fall för högt. Olika ögon är olika känsliga för ögontrycket, varför varje fall måste bedömas individuellt. Även om sjukdomen är allvarlig får de flesta behålla en ganska god syn livet ut, förutsatt att behandlingen sköts riktigt.

Akut glaukom

Akut glaukom är en ovanligare form av glaukom. Det innebär att man plötsligt får för högt tryck i ögat. Oftast drabbas bara ett öga. Akut glaukom är en mycket allvarlig sjukdom. Eftersom förloppet är snabbt gäller det att omedelbart få behandling hos ögonläkare. Annars finns stor risk för att synen försämras avsevärt eller, i värsta fall, att man blir blind.

Symtom på glaukom

Kroniskt glaukom

Kroniskt glaukom utvecklas i de flesta fall långsamt. Det kan gå flera år innan man märker något själv. Det beror på att synen först försämras utanför centrum av synfältet. Det centrala synfältet, där man ser skarpast, drabbas sist. Ett annat symtom är att man ser regnbågsfärgade ringar kring ljuspunkter, till exempel gatlyktor och ljuslågor. Förloppet bromsas med behandling, men de förändringar som redan skett är bestående.

Akut glaukom

Besvären börjar med värk i ett öga. Värken kan vara svår och oftast får man också huvudvärk och blir illamående. Förloppet är hastigt och synen försämras snabbt på grund av att hornhinnan svullnar. Det leder till att man ser regnbågsfärgade ringar kring ljuspunkter, till exempel gatlyktor och ljuslågor.

Förebygg glaukom

Har du nära släktingar – framför allt föräldrar eller syskon – med glaukom bör du kontrollera dina ögon hos ögonläkare när du närmar dig riskåldern, det vill säga den ålder då din anhörige fick sin diagnos. Ögonläkaren kan då bedöma vilken risk du löper att få sjukdomen och, om det behövs, inleda tryckminskande behandling.

Fråga om råd

Om du undrar över något kan du dygnet runt fråga en sjuksköterska via internet och få ett personligt svar inom en timme genom att logga in på Vårdguidens e-tjänst Mina vårdkontakter.

Du kan även dygnet runt prata med en sjuksköterska och få råd, ring Vårdguiden på telefon 08-320 100. De som svarar kan även tala om på vilken vårdcentral du är listad.


Sök vård

Vänd dig till akutmottagning på ögonsjukhus eller ögonmottagning:
•om du får plötslig, svår värk i ett öga, i synnerhet om du även har huvudvärk och mår illa
•om din syn plötsligt blir sämre
•om du ser regnbågsfärgade ringar kring ljuspunkter, till exempel gatlyktor och ljuslågor.

Ett sånt besked kan vem som bli knäckt av.
Jag har varit hos läkaren o e nu helt sjukskriven månaden ut. Å lär nog vara det ett tag framöver.

Idag har jag äntligen efter många års tjatande från min dotter ringt skatteverket.
Ni som känner oss vet att Minna inte har någon kontakt med sin bioloiska pappa. Han har inte gjort annat än att ställa till det för si själ o alla isin omgivning. Å framförallt sårat Minna gång på gång på gång.
Minna heter ju båda efternamen. Hans först o sedan mitt. Så hans blir typ ett mellannamn. Hon vägrar kännas vid det namnet o vägrar kalla sig det. Hon blir arg när det står båda namnen på papper o brev. Men nu har jag tagit bort det. Å det kunde jag göra helt själv eftersom jag har ensamvårdnad. Det va det jag va osäker på nämligen.
=)

Igår va ingen rolig dag alls. Jag åkte på maginfluensa o kräkte/sov hela dagen igenom. Men idag mår jag bättre o försöker återhämta mig.
Fy det finns nog inget värre!! :(
 
MEN!!
Äntligen ser det ut att vända en aning.
patrik har varit arbetslös länge nu visst han har gått i skola som ska leda till jobb, men nu äntligen har han antagligen fått ett extra jobb med att bygga scener. Så han e iväg o jobbar idag för första gången o sedan blir det nog natten mellan lördag och söndag oxå. Det e ju super med extra pengar!!
E så glad för hans skull då det e jobbigt att gå hemma o dessutom inte kunna dra så hög lott till familjens ekonomi. Det e han värd!! <3
 
Nu kommer snart min fisaloppa hem från skolan. vi ska äta fisk idag som jag ska gå o laga nu strax o sedan har hon träning i kväll.

God morgon

Publicerad 2012-11-04 09:27:28 i Allmänt

Sitter här i min ensamhet o dricker mitt kaffe.
Patrik sover.
Idag ska jag hämta hem min stjärna. Min älskade Minna så jag e hel igen. Ska se om jag kan shoppa lite på willys o sedan på ÖB oxå kanske. Vet inte om P ska spela på korpen oxå.
Vika lite tvätt ska jag oxå göra. Dagarna e så dryga o långsamma nu när man e sjukskriven o typ handikappad.
Varken orkar eller kan göra så mkt just nu. Får inte heller för den delen.

Jag har iaf börjat fundera på julklappar.
Vad ska man köpa?
Tanken va ju att åka till Ullared men den planen har jag fått lägga ner. Man bör ju kunna gå en hel dag för att klara av det!
Till Minna letar jag efter en bättre begagnad Iphone eller liknande. Ska vara fin men ingen spitter ny då jag igentligen tycker hon e för liten för att ha en så pass dyr telefon.
Men alla andra har ju så... Man vet ju själv hur viktigt det va "att va som alla andra".
Så någon som har en gammal lur som ligger i lådan o vill sälja den??
Men vad hon ska få i julklapp det vet jag inte. Tror jag ska beställa brottar trikåer o brottar skor. :)
Sen har vi ju Love 4 år och Sannie 1 år.
Vad fasen ska man köpa till dem???
Svärmor?
Svärfar?
Mamma & Tore?
Pappa?
Mattias & Frida?
Emelie?
Erica?
Bella?
Filippa?
HJÄLP!!!!

X-factor

Publicerad 2012-11-02 20:48:03 i

X-faktor med Faith ikväll. Fast hon e måttligt intresserad. Sover mest hela tiden.
Tror hon e deprimerad. Ensam o uttråkad ??
Ketty e ju inte här så man kan busa med henne o katterna blir ju bara sura. Tycker så synd om henne. Önskar jag kunde gå ut med henne i skogen o mysa. ;-)
Får försöka komma på något som piggar upp henne.

november

Publicerad 2012-11-01 11:42:04 iOm

Min profilbild

En dag med mig

Jag är en 36 årig "tant" som bor med mina 2 barn Minna 13 år och Wilde som fyller 3 år. Har 1 hund, ,Faith 6 år ( Italiensk mastiff Cane Corso ) och vår katt Luke 13 år! Denna blogg handlar om min vardag som ensamstående mamma ...... :) Om hur man får i hop livet med en dotter som är i tonåren o en liten kille som tar mycke av mammas tid. Hoppas ni gillar min blogg! Lämna gärna ett ord när ni tittat inom så blir jag sååå glad!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela