Alla <3 dag

INGREDIENSER | Antal portioner 1234567891011121314151617181920 | ||
2,0 | styck |
| |
3,0 | dl |
| |
3,0 | msk |
| |
100,0 | gram |
| |
100,0 | gram |
| |
2,0 | dl |
| |
1,0 | msk |
| |
2,0 | krm |
| |
1,0 | msk |
| |
| |||
1,0 | cl |
| |
0,5 | msk |
| |
30,0 | gram |
| |
0,5 | dl |
| |
1,0 | msk |
| |
4,0 | styck |
| |
(Klicka på ingrediens för att läsa mer om varan på Menyse.com) |
- Blötlägg gelatinet i lite kallt vatten.
- Koka upp grädde och socker. Tillsätt mascarpone och choklad. Låt smälta ihop.
Tillsätt gelatinbladen (utan vatten).
Rör ut ordenligt. Häll upp i glas och ställ in i kylskåp i minst 2 timmar (el. frys 1 tim). - Glöggsirap: Koka samman glögg, socker, balsamsirap och sirap. Tillsätt kanel.
- Sätt ugnen på 180°C.
Koka ihop mjölk, honung och smör, ca 5 minuter. Tillsätt vallmo och sesamfrö.
Klicka ut massan i små klickar på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Grädda flarnen i ugn till gyllenbrun färg.
Ta ut och låt stelna. - Häll glöggsirap över pannacottan.
Garnera med hallon och citronmeliss.

INGREDIENSER | Antal portioner 1234567891011121314151617181920 | ||
200,0 | gram |
| |
3,0 | dl |
| |
3,0 | styck |
| |
3,0 | msk |
| |
0,5 | dl |
| |
0,5 | dl |
| |
Tillbehör: | |||
| |||
| |||
| |||
(Klicka på ingrediens för att läsa mer om varan på Menyse.com) |
- Blanda socker och vatten i en tjockbottnad kastrull och låt koka i 3 minuter.
- Lägg i chokladen och låt den smälta.
Ta av från plattan. - Vispa under tiden grädde till fast skum och vänd försiktigt ner äggulor och rom.
- Blanda försiktigt chokladsmet och romgrädde. Fyll i portionsform.
- Låt moussen stå minst 4 timmar i kylskåp, tills den satt sig/stelnat. Skär choklad tunt med vass kniv till tunna spån.
- Stjälp ur moussen på tallrik.
Sikta florsocker och strö över chokladspån.
Garnera med några physalis.
Visst ser det gott ut! Vattnas i munnen, synd bara man inte har någon att bjuda det på..... Ha en trevlig alla <3 dag, själv ska jag fira den med mina underbara vänner! Puzz