Bebis i feb 2013

Min graviditet

vill ha

Publicerad 2012-09-28 14:11:38 iOnt

Publicerad 2012-09-26 10:12:35 i

Vakna kl 3.00 inatt av smärta i ryggen. När jag vänta Minna hade jag enorma problem med njurarna o nu sitter smärtan på samma ställe som då. Dock inte lika intensiv som då men ont går jag.
Nojjar kanske upp mig i onödan. E kanske bara vanligt ryggont. Går ju som en anka så kanske har jag sträckt mig på något sätt?
Man kan ju alltid hoppas!!

Annars e det väl som vanligt. Jag har ju bekymmer med fogarna fortfarande. Sjukskriven tom 1 okt på halvtid. Men tydligen va det något fel med läkarintyget som läkaren skrivit enl Försäkringskassan. Så om jag får några pengar vet i fan. Suck!!

Det va ju en liten gosse som bor där inne o bråkar. :-)
Så nu behöver vi pojknamn i massor. Snälla hjälp oss. Ett ovanligt namn som passar ihop med Minna. Helst inte långt o krångligt heller.
HJÄLP OSS!

Puss o kram

Hehe

Publicerad 2012-09-24 21:25:21 i

Firar med tacos ikväll....
Men tror jag ska vänta liiiite till med att berätta. ;-)v 19 IDAG

Publicerad 2012-09-22 14:55:00 i Allmänt

Gravid vecka 19

 

Barnet

Nu syns naglar, hår och ögonbryn.

Vikt 280 gram.

Mamma

Du ökar med ungefär ett halvt kilo i veckan, men det är olika från kvinna till kvinna. Magen börjar märkas tydligt nu. Kom ihåg att äta rätt och röra på dig. Promenader är jättebra motion. Du vill kanske läsa mer om graviditeter, förlossningar och hur det är att bli mamma. Här på Vårdguiden har vi samlat många artiklar om olika saker som rör graviditeten men det finns också en mängd böcker, tidningar och andra internetsidor om graviditet och förlossning.

Pappa/partner

De senaste åren har det börjat skrivas en hel del även för män. Böcker och artiklar tar upp hur det är att vara med om graviditet och förlossning, och hur det är att bli pappa. Det bästa sättet för dig att få veta mer är kanske att prata med kompisar och vänner. Pappaskapet engagerar och de flesta pratar gärna om sina erfarenheter. Det finns vissa saker du inte kan läsa dig till.

På föräldrautbildningsträffarna har du möjlighet att träffa nya, blivande vänner. Ni kan träffas och stötta varandra under föräldraledigheten och i många andra sammanhang.

I föräldragrupperna får ni bland annat information och möjlighet att diskutera hur förlossningar kan gå till, olika typer av smärtlindring och vad du som partner kan göra. Ni får möjlighet att ställa alla era frågor. Ta tillfället i akt och prata med andra par om hur de tänker inför förlossningen och inför föräldraskapet.

Hos barnmorskan/kontroller

Föräldrakurser

De flesta barnmorskemottagningar erbjuder idag föräldrakurser i grupp. De brukar vanligtvis starta efter graviditetsvecka 25. Kurserna kan gestalta sig lite olika beroende på vilken barnmorskemottagning man går på, antingen i mindre eller större grupper som träffas en eller flera gånger. Under träffarna brukar man ha en förlossningsförberedande del men även avhandla ämnen som graviditeten, amning, förädraskap, relationer med mera. Det brukar vara deltagarnas frågor och önskemål som formar innehållet i träffarna.

 

Egna anteckningar:

Jaha, Föräldrargrupp? Ni som nydligen fått barn, gick ni på detta. Jag har inte min första "riktiga" BM träff förren i början av november!! Då e jag ju inne i vecka 26! Tycker det e mkt märkligt att man inte träffar o väger o mäter o så innan dess! När jag vänta Minna gjorde man ju detta redan INNAN UL (Ultraljud). Eftersom man i vanliga fall gör UL i vecka 18 så finner jag detta mkt märkligt! När o hur söker man Havandeskapspenning o vad e reglerna? Drar de av dessa på mammadagarna sedan. Har för mig de gjorde så förr. Men som sagt det e 10 år sedan jag gjorde detta sist! Så det har väll ändrats massa under den tiden.

Snälla ni som läser, hjälp mig! :) 

:-(

Publicerad 2012-09-21 15:24:37 i

Fy som mina ben ser ut!!
Fullt av åderbrock.... Blir så ledsen. Fick en del med Minna oxå men nu e dem ännu värre! Gråter nästan. Fy!!

kön

Publicerad 2012-09-20 18:58:33 i

På måndag e det dax, då vet vi könet.

Så här har ni gissat hitintills:

Edona: pojk
Patrik: pojk
Jag: flicka
Johanna: flicka
Mattias: pojk
Farfar Rondy : pojk
Malin: flicka

Kom igen nu! Fler gissningar!

Yheeeea

Publicerad 2012-09-19 14:14:03 i Allmänt

Fick nytt läkarintyg på posten idag.
Så sjukskriven till den 1 okt halvtid.

Håll tummarna

Publicerad 2012-09-18 01:18:10 i

Har pratat med min Bm idag Ang sjukskrivningen som tar slut på onsdag.
Pratade dock först på kvinnokliniken där läkaren i vanliga fall jobbar o kolla om det bära möjligt att genom telefonkontakt förlänga min sjukskrivning! Det va det, men min bm va tvungen att ha den kontakten. Jag har ju tid den 1 okt så de e ju bara fram tills dess ju sen kan de ju göra nytt läkarutlåtande.
Hon skulle iaf kontakta läkaren.... Så håll nu tummarna på att han går med på detta.
Mina prover va inte jätte bra denna gången heller. Det e min ämnesomsättning de har bekymmer med. När jag fick Minna rasade jag alla 16 gravidkilona + 15 kg till. Va alltså nere på 40 kg o kunde INTE gå upp ett gram hur jag än kämpa.
Gick in i väggen 4 år senare o fick lyckopiller. Gick upp 25 kg.
Började på hemtjänsten gick ner 10. Så jag vägde då 55kg o va nöjd.
1 mån innan jag blev gravid rasade jag ner till 43 kg igen utan anledning. Gick till läkaren för att kolla struma. Mamma har ju det så..... (ärftligt) Det e detta de tar o kollar nu varje månad på mvc.

Iaf så funderar jag på att låsa upp bloggen. Alla som ska veta vet ju nu så.....
Kanske ska jag vänta till efter UL på måndag.

Ni har en vecka på er nu att gissa könet. Kommer lägga ut vad ni gissar o vem/vilka som vann. Så gissa på.

Natti

bättre

Publicerad 2012-09-14 08:42:11 i

Ja smärtan i ryggen e bättre. Men jag e kluven på om jag ska fortsätta vara halvt sjukskriven eller om jag ska prova jobba fullt.
De har ju ingen läkartid till mig förre den 1 okt o min sjukskrivning går ut den 19 sep. :-o
Det e ju sinnes sjukt!
Imorgon går jag in i vecka 18!!
Ska ta en bild. Ska se om jag hittar någon från när jag vänta minna oxå!

Ha en bra dag!

v 17

Publicerad 2012-09-08 16:29:51 i Allmänt

Gravid vecka 17

Barnet

Vikten har fördubblats de senaste två veckorna. Barnet har koncentrerat sig på att organen ska växa och utvecklas och har hittills varit ganska smal.

Nu börjar den samla på sig fett. Fettet behövs för att kunna hålla värmen när barnet kommer ut, men också för att skydda de inre organen.

Vikt 170 gram.

Mamma

Se till att fortsätta äta rätt. Du kan börja svettas mer än normalt. Detta beror på den ökade blodmängden i din kropp. Många gravida blir även täppta i näsan. Du bör undvika nässpray, men koksaltlösning går bra. Det finns som spray och pipetter. Du kan även få mer besvär med flytningar samt få smärtor i ljumskarna. Nu är det dags för ultraljudsundersökningen.

Pappa/partner

Dags för ultraljud. Nu kan du få se ditt barn för första gången. För många blir det en aha-upplevelse och först nu förstår man vad som faktiskt försiggår i den växande magen. För pappan känns det otroligt att där finns ett litet liv som ni skapat tillsammans. Vid en del mottagningar får man en bild eller video att ta med sig hem.

Hos barnmorskan/kontroller

Ultraljud

Vid det här laget har ni säkert fått en kallelse till ultraljud. Undersökningen görs i graviditetsvecka 17-20 på den ultraljudsmottagning som du har valt. Undersökningen är den vanligaste formen av fosterdiagnostik och är givetvis frivillig. Med ultraljud kan man beräkna barnets storlek och utifrån det fastställa tiden för förlossningen. Man tittar även efter om det är ett eller fler barn, var moderkakan sitter och om det finns allvarliga missbildningar. Du och din partner får möjlighet att se barnet på en bildskärm. Ni kanske ser armar, ben, ryggraden och hur hjärtat slår. Det är spännande och många tycker att barnet blir mer verkligt

Närmar sig!

Publicerad 2012-09-08 16:23:13 i Allmänt

Första anhalten närmar sig. Ultraljud o könsvetande. =)

Idag går jag in i vecka 17!
Kan ni fatta detta?! Redan!!??

Snart orkar jag nog inte jobba halvtid heller. Känner det efter 2 timmar på jobb att jag har olidligt ont! =( Får se hur länge jag pallar. Ska iaf ringa barnmorskan på måndag om ny läkartid. Får i vilket fall som bli fortsatt sjukskriven halvtid.

Känner hur bebis bökar o donar där inne! Det e underbart! <3

Namn

Publicerad 2012-09-07 11:09:09 i Allmänt

Milia och Mila är nya namn till listan.

Bild

Publicerad 2012-09-07 11:08:26 i Allmänt

Bild från vecka 15 då jag kände bebis röra sig första gången. <3
 

Känner

Publicerad 2012-09-05 15:04:39 i Allmänt

Åh nu börjar det mysiga!
Jag kan känna hur den rör sig o hur den sparkar. Hoppas det e den 24 sep snart så vi får veta vad det blir för kön!!

Gravid vecka 16

Publicerad 2012-09-03 19:24:57 i Allmänt

Barnet

Fostret är nu en liten minibebis som du skulle kunna hålla i en hand. Navelsträngens fäste flyttar ned på barnets mage för att hamna på rätt plats. Fingrar och tår är tydliga. Barnet är cirka 11 centimeter och väger cirka 80 gram.

Mamma

Några få kvinnor, framför allt omföderskor börjar känna sparkar redan nu, men det kan också dröja flera veckor till. De känns som ett sprattlande grodyngel och kan lätt blandas ihop med gaser och tarmrörelser. Stanna upp och känn efter och lär känna barnets rörelser. De blir mer och mer tydliga. Din kropp fortsätter växa och midjan försvinner mer och mer. Ditt hjärta pumpar runt en större blodmängd än vanligt vilket kan göra att du lätt blir andfådd.

Halsbränna

En del gravida kan få halsbränna. Många känner en brännande känsla i bröstet och får sura uppstötningar. Undvik större måltider och mycket dryck sent på kvällen, undvik starkt kryddad mat och fet mat. Sluta röka och avstå från alkohol om du inte gjort det redan. Försök undvika stress. Ät på regelbundna tider och lägg gärna in något mellanmål. Se över ditt kaffe- och tedrickande. Om du fortfarande känner dig besvärad finns läkemedel receptfritt på apoteket. Fråga apotekspersonalen eller din barnmorska om råd.

Pappa/partner

Känns det fortfarande overkligt? Prata med barnet genom magen och försök skapa dig en bild av hur barnet kommer att se ut. Ett bra sätt att börja forma ditt föräldraskap är att läsa på, prata med din egen pappa eller andra vänner som har barn.

Hos barnmorskan/kontroller

Ultraljud

Vid det här laget har ni säkert fått en kallelse till ultraljud. Undersökningen görs i graviditetsvecka 17-20 på den ultraljudsmottagning som du har valt. Undersökningen är den vanligaste formen av fosterdiagnostik och är givetvis frivillig. Med ultraljud kan man beräkna barnets storlek och utifrån det fastställa tiden för förlossningen. Man tittar även efter om det är ett eller fler barn, var moderkakan sitter och om det finns allvarliga missbildningar. Du och din partner får möjlighet att se barnet på en bildskärm. Ni kanske ser armar, ben, ryggraden och hur hjärtat slår. Det är spännande och många tycker att barnet blir mer verkligt.

Namn

Publicerad 2012-09-03 17:49:15 i Allmänt

Detta med namn e ett helsike.
Mille, Mino, Millie, Lykke.....

V 16

Publicerad 2012-09-02 20:27:48 i Allmänt

Igår gick jag in i vecka 16. Snart halvvägs!!
=)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela